June 25, 2024

Effektiv arbejdstidsregistrering: BeSafes løsning til den nye lovgivning

Har du styr på den nye tidsregistreringslov, der træder i kraft den 1. juli 2024? Hvis ikke, kan vi hos BeSafe hjælpe dig med at sikre, at din virksomhed er fuldt ud forberedt. Læs videre for at finde ud af, hvad de nye krav indebærer, og hvordan vores løsninger kan gøre en forskel.

Ny tidsregistreringslov

Sikkerhedsbranchen udsendte i december en varsling om ændringer i arbejdstidslovgivningen, som blev vedtaget den 23. januar 2024. Ændringen indfører nye krav til registrering af medarbejderes arbejdstid. Dette betyder, at arbejdsgivere skal sikre, at der er et system på plads, som kan registrere hver medarbejders daglige arbejdstid præcist og pålideligt.

Krav til arbejdsgivere

Arbejdsgivere skal registrere deres ansattes daglige arbejdstid gennem et system, der er objektivt, pålideligt og tilgængeligt. Systemet skal opfylde følgende krav:

  • Objektivitet og pålidelighed: Skal kunne registrere hver medarbejders daglige arbejdstid præcist.
  • Tilgængelighed: Medarbejderne skal have adgang til deres egne registrerede arbejdstider.
  • Dataopbevaring: Arbejdsgiveren skal gemme oplysningerne i fem år.

Disse krav er designet til at sikre overholdelse af regler om maksimal ugentlig arbejdstid samt daglige og ugentlige hvileperioder, i overensstemmelse med EU's arbejdstidsdirektiv.

Formålet med de nye krav

  • Sikre overholdelse af arbejdstidsregler: Ved at registrere arbejdstiden præcist kan arbejdsgivere undgå overarbejde og sikre, at medarbejdere får den nødvendige hviletid.
  • Forbedre arbejdsmiljøet: Ved at have klare regler og nøjagtig registrering af arbejdstid kan stress reduceres blandt medarbejderne.
  • Administrativ lettelse: Klare registreringer eliminerer tvister om overarbejde og gør det lettere at administrere arbejdstiden.

BeSafe har løsningen

BeSafe har den perfekte løsning og leverer et stort udvalg af ADK-anlæg, også kendt som adgangskontrol. Vores ADK-anlæg gør det hurtigt og nemt at få overblik over al færdsel i virksomheden. Lige meget om du er en mindre eller større virksomhed, kan vi tilpasse systemet til netop dine behov. 

Vores udvalg af adgangskontrol er designet til at være brugervenlige og effektive. Du vil nemt kunne tilrettelægge og administrere adgange til forskellige bygninger eller medarbejdere fra en central computer, hvilket forenkler administrationen.
Med vores systemer kan du:

  • Overholde lovgivningen: Sikrer, at din virksomhed lever op til de nye krav.
  • Få fleksible løsninger: Vores løsninger kan tilpasses til både store og små virksomheder.
  • Central administration: Forenkler styring og tilrettelæggelse af arbejdstid og adgang.

Ved at implementere vores ADK-anlæg kan din virksomhed ikke blot opfylde de nye lovkrav, men også opnå en mere effektiv og overskuelig administration af arbejdstiden.

Kontakt os i dag for mere information om, hvordan vores ADK-anlæg kan hjælpe din virksomhed med at overholde den nye tidsregistreringslov.

For mere information, kontakt venligst:

Mathias Rasmussen

Mathias Rasmussen

Direktør, partner
+45 60 20 15 01
mathias@besafe.dk
Viden & guides

Også værd at læse

Læs artiklen
Læs artiklen
Læs artiklen
kontakt os

Har du brug for os til din næste opgave?